Overbruggingshypotheek afsluiten, interessant?

Heb je een nieuw huis gekocht, maar is je oude huis nog niet verkocht? Dat is vervelend, want hoe ga je dan je nieuwe huis betalen? In deze situatie kan de overbruggingshypotheek iets voor jou zijn. Door gebruik te maken van deze hypotheek wordt de overwaarde van je oude huis voorgeschoten. Hoe werkt dat? En waar moet je dan rekening mee houden? Dat en meer legt doorKoen graag aan je uit in dit artikel. Lees snel verder! 

Wat is een overbruggingshypotheek

Een huizenkoper kan een overbruggingshypotheek afsluiten wanneer hij of zij nog geen toegang heeft tot het geld van de verkoop van zijn of haar oude huis. Oftewel: het geld voor de overbrugging. Op die manier kan de huizenkoper de ‘overwaarde’ van het verkochte huis direct te gebruiken om het nieuwe huis mee te financieren. Kiest iemand voor het afsluiten van een overbruggingshypotheek? Dan betekent het dat diegene op dat moment 3 hypotheken heeft lopen, respectievelijk:

  • Een hypotheek voor het oude huis
  • Een hypotheek voor het nieuwe huis
  • Een overbruggingshypotheek

Omdat diegene op dit moment 3 verschillende hypotheken heeft afgesloten zorgt dit er automatisch voor dat die persoon hogere maandlasten zal hebben dan normaal gesproken het geval zou zijn. Om deze reden wil jouw hypotheekverstrekker wel weten of hij of zij deze maandlasten kan betalen. Over het algemeen zijn ze terughoudend met de verstrekking van overbruggingshypotheken. Wil jij een overbruggingshypotheek afsluiten? Dan zul je moeten kunnen aantonen dat je de hogere maandlasten kunt dragen. Heb jij hierbij hulp nodig? Aarzel niet en neem contact met ons op. Wij adviseren jou graag! 

Wat is een overbruggingskrediet? 

Een overbruggingskrediet is het krediet dat je nodig hebt als de overwaarde van je verkochte woning nog niet beschikbaar is en je daar wél over wilt beschikken bij het kopen van je nieuwe huis. Immers, de overwaarde van je verkochte huis krijg je pas in handen als je oude huis is betaald. Met een overbruggingskrediet kun je een bedrag lenen ter hoogte van de verwachte overwaarde van je oude huis. Sluit jij een overbruggingshypotheek af? Dan zul je dus het overbruggingskrediet gebruiken. Je moet hiervoor echter wel voldoen aan de voorwaarden. Je kunt een overbruggingskrediet aanvragen als je de hogere maandlasten van die maand(en) kunt betalen.

Wat is de looptijd van een overbruggingskrediet? 

De looptijd van een overbruggingskrediet verschilt per woning die je koopt. Koop jij een bestaand huis? Dan is de looptijd van een overbruggingskrediet slechts 1 jaar. Koop jij een nieuwbouwwoning? Dan loopt het overbruggingskrediet 2 jaar door. 

Wat zijn de kosten van een overbruggingshypotheek?

De kosten van een overbruggingshypotheek verschillen per woning. Elke situatie is namelijk anders en hoeveel overbruggingskrediet je nodig hebt verschilt per persoon. Je kunt deze rekensom echter wel eenvoudig zelf maken. Het overbruggingskrediet is namelijk gewoon de overwaarde die je verwacht uit de verkoop van je oude woning te halen. De kosten blijven bij het afsluiten van een overbruggingshypotheek dus beperkt tot de verschuldigde rente. 

Hoe je de overbruggingshypotheek uiteindelijk gaat financieren ligt een stuk complexer. Wil jij een overbruggingshypotheek afsluiten? Dan is het raadzaam om jezelf te laten adviseren door een hypotheekadviseur van doorKoen. Neem contact met ons op. 

Hoe zit het met de rente bij een overbruggingshypotheek?

Ben jij van plan een overbruggingshypotheek af te sluiten? Dan vraag je jezelf wellicht af hoe de vork in de steel zit wat betreft de rente. En daar hebben wij uiteraard een antwoord op. Bij het afsluiten van een overbruggingshypotheek betaal je enkel de hypotheek rente. Waarom? Deze hypotheek betreft een aflossingsvrije hypotheek vorm. Bovendien is de overbruggingshypotheek fiscaal aftrekbaar! 

Wil jij weten welke kosten nog meer fiscaal aftrekbaar zijn bij een eigen woning? Lees dan ook eens dit blog! 

Hulp nodig bij een overbruggingshypotheek? 

Wil jij niet wachten tot je oude huis verkocht is en de gok wagen? Een overbruggingshypotheek biedt uitkomst, dat is zeker. Wil jij meer weten over een overbruggingshypotheek afsluiten of over een overbruggingskrediet afsluiten? Dat snappen wij! doorKoen helpt je daarbij graag. Wij vertellen je graag alles en adviseren je over een hypotheek die bij jou past. Neem daarom vandaag nog contact met ons op. Of plan meteen een afspraak in.  

Vorige

Volgende

Reactie verzenden