Hypotheekadviseur in Amsterdam nodig? Laat doorKoen je helpen

Een woning op het oog in Amsterdam? Het kopen van een Amsterdamse woning kan een spannende ervaring zijn. Naast het vinden van het perfecte huis moet je ook nog eens op zoek naar de juiste hypotheek. Dit kan nogal overweldigend zijn, vooral als je niet bekend bent met alle verschillende hypotheekvormen en -voorwaarden. Dat is waar een hypotheekadviseur in Amsterdam van pas komt.

Maar voor welke hypotheekadviseur kies je? Wij zijn doorKoen; een hypotheekadviseur in Amsterdam die je kan helpen bij het vinden van de juiste hypotheek voor jouw situatie. doorKoen is gespecialiseerd in het geven van onafhankelijk hypotheekadvies en kan je helpen bij het vergelijken van verschillende hypotheekaanbieders. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw hypotheek in Amsterdam? Lees snel verder!

Huizen en wijken in Amsterdam

Amsterdam is dé bruisende hoofdstad van Nederland. In de Amsterdamse binnenstad is het dag in dag uit gezellig druk. Ben je niet zo’n fan van deze drukte? Dan biedt Amsterdam ook mooie mogelijkheden om in een rustigere omgeving te wonen. Amsterdam is een superdiverse stad om in te wonen. Door deze pluriformiteit kun je in deze stad zowel enorme grachtenpanden als gezellige kleinere woningen vinden. Ook zijn er woningen uit verschillende bouwjaren: van prachtige historische panden tot nieuwbouwflats.

Lees ook: Overbieden, nodig of overbodig?

Lees ook: Huizenmarkt Amsterdam – actuele verwachtingen

Wil je meer weten over de verschillende huizen en wijken in Amsterdam; en daarbij jouw mogelijkheden om daar een woning te kopen? doorKoen helpt je daarbij graag. Laten we eens kijken naar de details van deze wijken en wat je kunt verwachten qua kosten en hypotheken.

Grachtengordel

In Amsterdam kun je als liefhebber van riante, karakteristieke grachtenpanden je hart ophalen. Zéker langs de grachtengordel is het héél goed vertoeven. Deze grachtengordel is tegelijkertijd misschien wel de bekendste wijk van Amsterdam. Hier wonen is écht een droom die uitkomt.

 • Woonervaring: Wonen aan de grachten is als wonen in een ansichtkaart. Denk aan straten als de Herengracht, Prinsengracht en Keizersgracht. Je hebt smalle straatjes, oude panden, fraaie gevels en statige grachten. Voorbeelden zijn de bloemenmarkt op de Singel of de negen straatjes, vol met boetiekjes en gezellige cafeetjes.
 • Kosten: Wonen aan de grachtengordel is duur. In 2024 liggen de prijzen hier gemiddeld rond de €10.000 per vierkante meter. Voor een appartement van 100 m² betaal je dus al snel een miljoen euro.
 • Hypotheek: Voor zulke dure woningen heb je vaak een hoge hypotheek nodig. Hier komt een hypotheekadviseur zoals doorKoen goed van pas. Zij kunnen je helpen om de beste financieringsmogelijkheden te vinden, bijvoorbeeld een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) of een hybride hypotheek.

De Pijp

Op zoek naar een woning in Amsterdam met de Heineken Experience op loopafstand? Wie weet ligt jouw woontoekomst dan wel in de Pijp. De Pijp is vooral populair onder jonge professionals. De Albert Cuypmarkt, de talloze cafés en restaurants maken het een bruisende wijk.

 • Woonervaring: Wonen in De Pijp betekent leven in straten als de Ferdinand Bolstraat en de Sarphatiparkbuurt. Het is levendig en gezellig. Ideaal voor wie van Amsterdamse drukte houdt.
 • Kosten: De huizenprijzen in De Pijp zijn hoog, met een gemiddelde prijs van ongeveer €8.000 per vierkante meter in 2024. Een appartement van 60 m² kost hier dus rond de €480.000.
 • Hypotheek: Voor jonge mensen kan een annuïteitenhypotheek een goede optie zijn, omdat deze vaak lagere maandlasten heeft. doorKoen kan je helpen om de beste hypotheek te kiezen die past bij jouw inkomen en toekomstplannen.

IJburg

IJburg is een (vrij) nieuwe wijk in Amsterdam (stadsdeel oost) met moderne architectuur en veel ruimte. Met zijn eigen strand en veel groen is het ideaal voor gezinnen.

 • Woonervaring: Wonen in IJburg betekent moderne huizen, vaak met een tuin of terras. Denk aan straten zoals de Diemerparklaan, Bert Haanstrakade en de IJburglaan. Hier heb je veel ruimte en moderne faciliteiten, zoals sportvelden en goede scholen. Het gevoel van een nieuwbouwwijk met alle gemakken van de stad.
 • Kosten: De prijzen in IJburg zijn lager dan in het centrum, met een gemiddelde prijs van ongeveer €6.000 per vierkante meter in 2024. Voor een gezinswoning van 120 m² betaal je dan rond de €720.000.
 • Hypotheek: Voor gezinnen kan een lineaire hypotheek aantrekkelijk zijn, omdat de maandlasten in de loop van de tijd afnemen. Een woning kopen in IJburg? Prima haalbaar, óók voor een reële prijs. doorKoen kan je helpen bij het kiezen van de beste hypotheek voor je huidige en toekomstige situatie.

Zuid

Amsterdam-Zuid staat bekend om zijn luxe woningen en groene omgeving. Hier vind je chique appartementen, hoogbouw en herenhuizen, met tóch die typische Amsterdamse charme.

 • Woonervaring: Wonen in Zuid betekent ruime woningen en goede scholen. Denk aan straten zoals de Beethovenstraat, Apollolaan, en de Willemsparkweg. Je woont hier dicht bij parken zoals het Vondelpark en het Beatrixpark. Luxe winkels in de Cornelis Schuytstraat en gezellige restaurants maken het plaatje compleet..
 • Kosten: De huizenprijzen in Zuid zijn hoog, met een gemiddelde prijs van rond de €9.000 per vierkante meter in 2024. Een appartement van 80 m² kost hier dus ongeveer €720.000.
 • Hypotheek: Voor deze luxe woningen kan een aflossingsvrije hypotheek een optie zijn, vooral als je genoeg eigen vermogen hebt. Dit kan je maandlasten verlagen. doorKoen kan je helpen de beste keuze te maken.

Hypotheekadvies Amsterdam

Wanneer je op zoek bent naar een hypotheekadviseur in Amsterdam, is het belangrijk om te kiezen voor een erkend onafhankelijk adviseur. Onafhankelijk advies betekent dat de adviseur geen specifieke hypotheekaanbieder promoot en alleen kijkt naar jóuw persoonlijke situatie en behoeften. Dit kan je veel geld besparen en zorgt ervoor dat je de beste deal in Amsterdam krijgt.

Breed vergelijken: Ze kunnen hypotheken van verschillende aanbieders vergelijken. Stel je voor, je zit niet vast aan één bank maar kunt kiezen uit bijvoorbeeld ING, Rabobank, ABN AMRO, en meer. Dit betekent meer opties en een betere kans op een lage rente.

Persoonlijk advies: Onafhankelijke adviseurs kijken naar jouw specifieke situatie. Of je nu een starter bent, een doorstromer, of een ondernemer: zij zoeken de hypotheek die het beste bij jou past.

Actuele marktkennis: Ze zijn altijd op de hoogte van de nieuwste regels en trends. In 2024 zien we bijvoorbeeld dat de gemiddelde hypotheekrente rond de 3,5% ligt. doorKoen kan je precies vertellen welke aanbieders de meest gunstige voorwaarden hebben.

Lees ook: Hypotheekadvies in Amsterdam nodig? doorKoen helpt je verder!

Wat doet doorKoen voor jou?

Van plan om een woning of appartement in Amsterdam te kopen? Dan heb je waarschijnlijk een hypotheek nodig. Om dit te regelen is het slim om een lokale hypotheekadviseur in te schakelen. doorKoen is een onafhankelijke hypotheekadviseur gevestigd in Amsterdam die je helpt bij het vinden van de beste hypotheek voor jouw situatie. Wij kennen de Amsterdamse woningmarkt als geen ander. Hier zijn een paar dingen die doorKoen voor je kan doen:

 • Vergelijken van aanbieders: doorKoen vergelijkt hypotheken van verschillende aanbieders om de beste rente en voorwaarden te vinden. Stel je wilt een huis kopen in de Rivierenbuurt. doorKoen zoekt uit welke bank de beste deal heeft voor een woning van €600.000.
 • Advies op maat: Een klein appartement in de Jordaan huren? Of een ruimte gezinswoning in Noord? doorKoen geeft je advies dat past bij jouw wensen en budget.
 • Begeleiding bij het proces: Het aanvragen van een hypotheek kan ingewikkeld zijn. doorKoen helpt je met alle stappen. Denk hierbij aan het verzamelen van documenten tot het afsluiten van de hypotheek. Dit bespaart je tijd en stress.

Hoeveel eigen geld heb je nodig om een huis te kopen in Amsterdam?

In 2024 kun je meestal tot 100% van de woningwaarde financieren met een hypotheek. Maar je moet ook rekening houden met de bijkomende kosten, zoals overdrachtsbelasting, notariskosten en advieskosten, die gemiddeld 6% van de koopprijs bedragen. Voor een huis van €500.000 heb je dus ongeveer €30.000 eigen geld nodig. Lees hiervoor ook: Hoeveel eigen geld nodig bij een huis kopen?

Voorbeeld:

 • Je wilt een appartement kopen in de Jordaan voor €500.000.
 • De bijkomende kosten (6%) zijn €30.000.
 • Dit bedrag moet je zelf inleggen, dus je hebt naast de hypotheek van €500.000 nog €30.000 eigen geld nodig.

In sommige wijken zoals de Grachtengordel of Amsterdam-Zuid kunnen de prijzen zelfs hoger liggen. Voor een stekkie daar zul je dus meer eigen geld nodig hebben.

Langs de hypotheekadviseur in Amsterdam: wat is de gemiddelde hypotheekrente in 2024?

De hypotheekrente in 2024 ligt rond de 3,5%, afhankelijk van de looptijd en of je kiest voor een vaste of variabele rente. De rente kan ook variëren afhankelijk van je persoonlijke situatie, zoals je inkomen en de hoogte van de lening.

Voorbeeld:

 • Stel je sluit een hypotheek af voor een appartement in De Pijp van €400.000.
 • Met een rente van 3,5% betaal je maandelijks ongeveer €1.600 aan rente en aflossing bij een annuïteitenhypotheek met een looptijd van 30 jaar.

Een onafhankelijke adviseur zoals doorKoen kan je helpen om de laagste rente te vinden en de beste keuze te maken tussen vaste en variabele rente.

Hoeveel kan ik lenen voor een huis in Amsterdam?

Hoeveel je kunt lenen hangt af van je inkomen, je vaste lasten en de waarde van het huis. Er zijn online tools en calculators die je een indicatie kunnen geven, maar een hypotheekadviseur kan een nauwkeuriger bedrag berekenen.

Voorbeeld:

 • Je hebt een vast salaris van €60.000 per jaar.
 • Je hebt geen andere grote schulden.
 • Met dit inkomen kun je ongeveer €300.000 tot €350.000 lenen, afhankelijk van de precieze voorwaarden.

Stel je wilt een appartement kopen in IJburg van €400.000. Als je €50.000 eigen geld hebt, kun je de rest met een hypotheek financieren. Door het gebruik van een onafhankelijke adviseur zoals doorKoen, kun je de best passende hypotheek vinden die aansluit bij je financiële situatie en toekomstplannen.

Neem contact op met DoorKoen

doorKoen zal je begeleiden tijdens het hele hypotheekproces, vanaf het eerste gesprek tot aan het afsluiten van de hypotheek. Door te kiezen voor doorKoen als jouw hypotheekadviseur in Amsterdam, ben je verzekerd van een onafhankelijk en op maat gemaakt hypotheekadvies. 

Wil je meer informatie over onze diensten of wil je direct een afspraak maken voor een vrijblijvend adviesgesprek? Neem dan contact met ons op. doorKoen staat voor je klaar en helpt je graag bij het vinden van de beste hypotheek voor jouw droomhuis!

Vorige

Volgende

Reactie verzenden