Hypotheek CPO

Samen bouwen aan de toekomst

Bij Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) bouw of verbouw je samen met anderen. Daarbij geef je gezamenlijk opdracht, maar realiseert ieder afzonderlijk een woning of verbouwing. Zo kun je gezamenlijk een stuk grond kopen en ieder zijn eigen droomhuis op laten bouwen. Of samen een oude fabriek of schoolgebouw kopen, waarin ieder zijn eigen appartement realiseert. Benieuwd naar de voor- en nadelen van CPO en wat het voor jou kan betekenen? Lees dan snel verder.

Waarom wel/niet?

Waarom mensen voor CPO kiezen? Simpel: het realiseren van je eigen droomhuis dat volledig aan jouw wensen voldoet. Met onze kennis en service helpen we je graag met het realiseren van jouw droom. Hieronder de mogelijke voor- en nadelen van samen bouwen.

De voordelen van CPO

Het grote voordeel van CPO, is dat je zelf invloed hebt op het totale ontwerp. Je kunt dit dus volledig aanpassen op jouw wensen. Denk aan die ene droomkeuken met kookeiland of je eigen inloopkast. Verder profiteer je vaak van schaalvoordeel, omdat je samen bouwt. Dit is niet het enige financiële voordeel, want de kostprijs ligt vaan ook 10-20% onder de markwaarde. Dat is niet slecht, toch? Verder heeft CPO ook een groot sociaal voordeel: je hebt namelijk vanaf het begin al intensief contact met je buren. De samenhorigheid in de buurt profiteert hier ook van.

De nadelen van CPO

Toch kleven er een aantal nadelen aan CPO, die je vooraf helder wilt hebben. Allereerst heb je eigen geld nodig om het plan te financieren. En tijd. Veel tijd… Het bouwen met CPO kost gemiddeld namelijk zo’n 2,5 jaar. En voordat je nu een kasteel met ophaalbrug laat bouwen, is het trouwens handig om te weten dat de gemeente vaak wel wat randvoorwaarden aan het ontwerp stelt. En dat intensieve contact met je buren? Dat kan natuurlijk ook mis gaan. Niets zo vervelend als een burenruzie voordat je er woont. Mocht dit het geval zijn, dan zullen er compromissen gesloten moeten worden.

Laat je doorKoen adviseren

Kortom, CPO stap je niet zomaar in. Er komt flink wat bij kijken, vooral veel tijd en energie. De voorbereiding duurt vaak minimaal één jaar en het totale project 2,5 jaar. Voordat je nu bibbers krijgt en er resoluut van af ziet: met de juiste begeleiding kun je ervoor zorgen dat het juíst een feestje wordt en je er veel energie van krijgt. Het is dan ook slim om een onafhankelijke CPO begeleider in de arm te nemen. Deze neemt het papier- en regelwerk uit handen en kent zijn weg binnen complexe instanties. Wel zo fijn.

En hoe zit het dan met je hypotheek bij een collectief particulier opdrachtgeverschap? Hoewel je bij CPO gezamenlijk bouwt, regelt ieder een hypotheek voor zich. Wij kunnen je daar van A tot Z mee helpen. Laat je adviseren doorKoen en het realiseren van jouw droomhuis wordt een feestje!

js_loader

Hoe het werkt

Wil je met doorKoen in zee? We spreken je graag 1 keer in het echt. Zodat we precies weten wat er nodig is, en wat de verwachtingen zijn. Daarna onderhoud je contact zoals jij wilt: via Whatsapp, telefoon, mail of persoonlijk.

Download: Dienstverleningsdocument

advies@doorkoen.nl
06 31 91 84 42

Meer weten over een CPO Hypotheek?

Neem gerust contact met ons op via het onderstaande formulier.