Hypotheken

Een huis kopen is een grote stap. Ga je voor bestaande bouw of nieuwbouw? En hoe haal je het maximale uit je hypotheek? Kortom, er komt aardig wat bij kijken en elke situatie is anders. Lees hier hoe dat bij jou zit.

Bestaande bouw

In de hypotheekwereld onderscheiden we hypotheek bestaande bouw en hypotheek nieuwbouw. Koop jij een huis wat al bestaat? Dan krijg je te maken met een hypotheek bestaande bouw. Hier lees je alles wat je daarover moet weten.

Nieuwbouw

Heb je een mooi nieuwbouwproject op het oog? Dan krijg je te maken met hypotheek nieuwbouw. Je maximale hypotheek hangt bij nieuwbouw af van drie factoren: je inkomen, overige financiële verplichtingen en de marktwaarde van het huis. 

CPO

Bij Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) bouw of verbouw je samen met anderen. Bijvoorbeeld door gezamenlijk grond te kopen en ieder afzonderlijk je droomhuis te bouwen. Met de juiste begeleiding wordt het een feestje!

Ondernemer / ZZP’er

Ben je zelfstandig ondernemer en heb je je droomhuis gevonden? Gefeliciteerd! Hoewel de aanvraag van een hypotheek bij jou net even anders werkt dan bij je vrienden in loondienst, kom ook jij hiervoor in aanmerking. Lees hier alles wat je moet weten.

Verhuur

Wil je een huis kopen om vervolgens te verhuren? Dan werkt de aanvraag van een hypotheek net even anders. Er zijn een aantal regels waar je aan moet voldoen om een beleggingspand te kunnen kopen. Bovendien wil je vooraf de risico’s kennen.

Energie besparende maatregelen

Heb je een woning die je wilt verduurzamen? Dat scheelt je op de lange termijn niet alleen in energiekosten, maar het is ook beter voor het milieu. Energiebesparende maatregelen kun je vaak meefinancieren in je hypotheek.

Meer weten over verschillende hypotheken?

Neem gerust contact met ons op via het onderstaande formulier.