50 Plus hypotheek: voor extra financiële ruimte

Een 50 plus hypotheek betreft de groep mensen die de AOW-ingangsdatum in zicht heeft. Veel mensen denken dat als je 50-plusser of ouder bent, je geen mogelijkheden meer hebt tot extra financiële ruimte of een nieuwe hypotheek. In veel gevallen hoeft dit echter niet zo te zijn. Hieronder vertellen we je er meer over.

Wat is 50 plus hypotheek?

Via het platform 50PlusHypotheek kunnen 50-plussers door middel van een scan te weten komen of ze in aanmerking komen voor extra financiële ruimte middels overwaarde op hun huis. Door een aantal simpele vragen in te vullen, kun je zien of je in aanmerking komt voor financiële ruimte.

Wie is 50 plus hypotheek?

50PlusHypotheek bestaat uit twee ervaren zelfstandige ondernemers en erkende adviseurs, die al vele jaren veel tevreden klanten hebben geholpen aan een passende hypotheek. Zo is Erik Nauta de drijvende kracht achter Finauta. Erik is sinds het begin van deze eeuw werkzaam als onafhankelijk financieel adviseur. Koen Dorreboom werkte 14 jaar lang bij grote en kleine assurantiekantoren en is financieel adviseur en dus eigenaar van doorKoen.

De expertise van het platform richt zich op 50-plussers, die een tweede hypotheek willen afsluiten of de overwaarde van hun huis willen verzilveren voor extra financiële ruimte. De formule is gericht op onafhankelijk financieel advies, waarbij de klant centraal staat.

Waar kan 50 plus hypotheek je bij helpen?

Het platform kan je op diverse manieren helpen. Bijvoorbeeld wanneer je kleiner of landelijk wilt wonen, als je je woning wilt verbouwen of verduurzamen, je geld wilt schenken aan je (overgroot)kinderen, zorg wilt inkopen, een grote persoonlijke uitgave wilt doen, aanvulling op je pensioen wilt en nog veel meer.

Aflossingsvrije hypotheek 50 plus

Een veel voorkomende vraag is of 50-plussers een aflossingsvrije hypotheek kunnen afsluiten. Dit is de duurste hypotheekvorm met de laagste maandlasten. Kenmerkend is dat je bij deze vorm geen kapitaal opbouw en niets aflost.

Een aflossingsvrije hypotheek 50 plus mag sinds 2011 niet hoger zijn dan 50% van de vrije verkoopwaarde van de woning. Heb je een hogere hypotheek nodig? Dan moet je en hypotheekvorm afsluiten waarbij je wel aflost of kapitaal opbouwt.

De voorwaarden bij een aflossingsvrije hypotheek 50 plus

Een aflossingsvrije hypotheek mag je meenemen als je verhuist naar een ander woning. De hypotheek mag alleen niet hoger zijn dan 50% van de waarde van het nieuwe huis. Wil je een duurder huis kopen of de hypotheek verhogen? Dan moet je voor dit deel een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek afsluiten om zo gebruik te kunnen maken van de hypotheekrenteaftrek.

Wat kan doorKoen voor je betekenen?

Wil je een nieuwe hypotheek 50 plus afsluiten, maar kun je nog wel wat advies gebruiken? Of wil je weten of je in aanmerking komt voor extra financiële ruimte? Neem dan contact op met doorKoen, dé hypotheekadviseur die echt met je meedenkt. Of doe de scan op 50PlusHypotheek. Samen kijken we naar de mogelijkheden.

Vorige

Volgende

Reactie verzenden