Wereldwijde stijging huizenprijzen, Nederland in de top 10

Tijdens de Corona crisis zijn de huizenprijzen van koopwoningen wereldwijd hard gestegen. In de twaalf maanden tot maart van dit jaar zijn de woningprijzen het hardst gestegen sinds het vierde kwartaal van 2006. Gemiddeld stegen de prijzen met 7,3 procent. In Nederland stegen de woningprijzen nog harder, daar stegen de prijzen met 11,6 procent sinds het begin van de corona crisis. Daarmee staat Nederland in de top 10 van landen waar de woningprijzen het hardst zijn gestegen. 

Nederland op de zevende plek 

Tijdens de Corona crisis zijn de huizenprijzen van koopwoningen in een hoop landen wereldwijd de hoogte in gegaan. Met een stijging van 11,6 procent staat Nederland op de zevende plek in de lijst. Buurland Duitsland staat op plek 20 met een stijging van 8,1 procent. België staat op plek 31 met een toename van 5,7 procent. 

Turkije bovenaan de ranglijst 

Bovenaan de ranglijst staat Turkije, in dit land stegen de huizenprijzen in die periode met 32 procent. Daarna volgen Nieuw-Zeeland (+22,1 procent), Luxemburg (+16,6 procent), Slowakije (+15,5 procent) en de Verenigde Staten (+13,2 procent). Voor de Verenigde Staten gaat het om de sterkste toename sinds december 2005. 

Stijging huizenprijzen te wijten aan overheidsmaatregelen

Volgens experts is de wereldwijde stijging van de huizenprijzen te wijten aan overheidsmaatregelen en lockdowns, waardoor mensen meer geld overhebben en dus ook meer kunnen bieden voor een huis. Kopers zijn ook kieskeuriger geworden, als gevolg van het thuiswerken is een geschikte werkplek in huis een vereiste geworden. 

Op zoek naar een passende hypotheek?

Ben jij net als veel Nederlanders sinds de Corona crisis op zoek naar een nieuwe woning met geschikte werkplek? Laat je dan adviseren doorKoen. doorKoen voorziet mensen van passende hypotheken en financieel advies. Vanaf het moment dat je je vraag stelt tot je je handtekening zet bij de notaris: wij nemen alle zorg uit handen. Maak vandaag nog een afspraak.

Vorige

Volgende

Reactie verzenden