Extra hypotheek voor verhuur: waar moet ik op letten?

Je hebt inmiddels wat spaargeld dat je slim wilt investeren. Het zou toch mooi meegenomen zijn als het meer waar werd in de periode dat je het vast hebt staan, nietwaar? Omdat de rente momenteel laag staan, zoeken veel mensen naar andere manieren om te investeren. Een mooi voorbeeld is investeren in vastgoed. Een tweede huis kopen, om te verhuren. Maar hoe zit het precies met een extra hypotheek voor verhuur?

Een hypotheek voor een tweede huis is heel anders dan een hypotheek op je eerste woning. Je kunt je tweede woning op verschillende manieren financieren:

1. Huidige hypotheek verhogen

Je kunt de hypotheek op je eigen woning verhogen, om de aankoop van je tweede woning te financieren. Let op, dit kan alleen als je overwaarde hebt op je huidige woning. Je moet je hypotheek voor je woonhuis tegenwoordig in 30 jaar afgelost hebben, maar als je je hypotheek verhoogt om je tweede woning te financieren hoeft dat niet. Veel geldverstrekkers accepteren zelfs dat 50 of 60% van het huis aflossingsvrij wordt gefinancierd. En dat scheelt je in je maandlasten.

2. Tweede hypotheek

Heb je geen overwaarde op je eerste huis? Dan kun je je tweede woning ook financieren door middel van een investerings- of vastgoedhypotheek. Kortom, een tweede hypotheek voor verhuur. Er zijn maar een aantal geldverstrekkers die daarmee in zee gaan. Voor hen is een tweede hypotheek voor verhuur een groter risico dan een normale hypotheek, om verschillende redenen.

Daarnaast hangt het ervan af wat je met het tweede huis gaat doen. Koop je het huis echt om te verhuren, of is het een recreatie woning? Voor beiden gelden andere regels. Een ding is zeker: je hebt in ieder geval voldoende eigen geld nodig, want je kunt (afhankelijk van je bank), maximaal 70% tot 80% gefinancierd krijgen. De rest zal je zelf moeten inleggen.

Meer weten over een tweede hypotheek voor verhuur? Lees hier meer informatie, of neem contact op voor vrijblijvend advies. Laat je adviseren doorKoen, dan duiken we er samen in. Van begin tot eind. Zo weet je zeker dat alles goed geregeld is en kom je niet voor verrassingen te staan. Een huis kopen moet wel leuk zijn, toch?

Volgende

Reactie verzenden