Hypotheek Verhuur
Kopen en verhuren
Je hebt inmiddels aardig wat geld gespaard, wat veilig op de bank staat. Dat is natuurlijk fijn, maar met de lage spaarrente wordt het momenteel niet bepaald meer waard. Je bent je dus aan het oriënteren op andere manieren om je spaargeld te investeren. Een mooie optie is investeren in vastgoed. Met andere woorden, een huis kopen dat je vervolgens weer verhuurt. Klinkt simpel, maar er zijn wel wat regels aan verbonden. Lees daar hier meer over.
Anders dan gewone hypotheek
Een beleggingspand is een huis, appartement of winkel kopen die je vervolgens weer verhuurt. Op die manier investeer je je spaargeld veilig in stenen en levert het ook nog eens iets op. Win-win dus. Veel mensen kopen een beleggingspand met (een groot deel) eigen geld. Toch kun je ook met een minder dikke spaarrekening investeren in stenen. In dat geval werkt het met de hypotheek net even anders.
Koop je een woning puur om te verhuren? Dan kom je niet in aanmerking voor een ‘gewone’ particuliere hypotheek. Geldverstrekkers willen extra zekerheid dat jij je woonlasten wel kunt betalen. Een vast inkomen en voldoende eigen geld zijn dan ook een absolute must.
Vergunning voor verhuur
Daarnaast heb je van de gemeente een vergunning nodig om te verhuren. Verder krijg je ook te maken met verschillende soorten belastingen en brandveiligheid. Wanneer je een appartement koopt krijg je te maken met de Vereniging van Eigenaren (VvE), die op hun beurt weer iets van jouw plan mogen vinden.
Toestemming van de bank
Verder heb je ook toestemming van de bank nodig om je woning te verhuren. Zolang jij je hypotheek nog niet hebt afgelost, heeft de bank jouw huis in onderpand. Als jij onverhoopt je hypotheek niet meer kunt betalen, heeft de bank het recht om jouw huis te verkopen en de hypotheek af te lossen met de restwaarde. Als je je woning verhuurt, wordt het pand minder waard. En daar is de bank niet altijd even blij mee. Huurders hebben bovendien andere rechten die zorgen dat de bank ze niet zomaar de woning uit kan zetten, ook al beheert de bank het huis.
Hoe koop ik een beleggingspand?
Heb je al een pand op het oog dat je graag wilt kopen? Dan kun je net als bij een woonhuis een bod uitbrengen. Laat je adviseren doorKoen. Wij staan in contact met verschillende geldverstrekkers die jou een hypotheek kunnen verstrekken.
Goed om te weten: er zijn maar een paar hypotheekaanbieders die in beleggingspanden investeren. Je betaalt daarbij vaak hogere rente en er zijn strengere acceptatievoorwaarden. Dat is ook niet zo gek, want een geldverstrekker wil 100% zeker weten dat jij de lasten kunt dragen. De geldverstrekker loopt immers een groter risico als jij het pand weer verhuurt.
Laat je adviseren doorKoen
Ben je geïnteresseerd in het kopen van een beleggingspand? Laat je adviseren Doorkoen en wij nemen jouw zorg uit handen. Er komt aardig wat kijken bij het kopen van een huis, maar wij doen dit elke dag en kunnen je stap voor stap begeleiden in het proces. Door jarenlange ervaring staan we nauw in contact met diverse geldverstrekkers die jou een hypotheek kunnen verstrekken. Verder kennen we onze weg binnen complexe instanties en begeleiden we je van A tot Z bij overige zaken, zoals de aanvraag van vergunningen, brandveiligheid en het contact met VvE. Kortom, we ontzorgen je volledig, zodat we samen jouw droom kunnen realiseren.
Hoe het werkt
Wil je met doorKoen in zee? We spreken je graag 1 keer in het echt. Zodat we precies weten wat er nodig is, en wat de verwachtingen zijn. Daarna onderhoud je contact zoals jij wilt: via Whatsapp, telefoon, mail of persoonlijk.
Download: Dienstverleningsdocument
Meer weten over een Verhuurders Hypotheek?
Neem gerust contact met ons op via het onderstaande formulier.