WW-Verzekering

Heb ik er een nodig?

Je hebt je droomhuis gekocht, gefeliciteerd! Voordat je ervan kunt genieten, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Een daarvan is het overwegen van een werkloosheidsverzekering (WW). Je situatie lijkt nu stabiel, maar wat gebeurt er als je je baan verliest? Kun je de hypotheek dan nog wel betalen? Zo niet, dan is een WW slim om bij je hypotheek af te sluiten. Hieronder lees je daar alles over, zodat jij voor jezelf kunt bepalen of je er een nodig hebt.

Laat je goed verzekeren

Wat is een werkloosheidsverzekering?

De werkloosheidsverzekering, ook wel woonlastenverzekering genoemd, is een verzekering die je van inkomen voorziet om je vaste lasten te kunnen betalen als je onverhoopt werkloos of arbeidsongeschikt raakt. 

Je kunt een werkloosheidsverzekering alleen afsluiten als je in het bezit bent van een koopwoning. Je verzekert er namelijk je woonlasten mee. 

Aanvulling op je ww-uitkering

Een ding staat buiten kijf: het verlies van je baan heeft grote financiële gevolgen. Als je buiten je schuld om ontslagen wordt, heb je vaak recht op een ww-uitkering. Deze loopt minimaal drie maanden en maximaal 38 maanden. Toch krijg je maar een beperkt percentage van het salaris dat je gewend was. Geen fijn vooruitzicht, met een grote financiële verplichting als een hypotheek.

Hoelang de ww-uitkering loopt is afhankelijk van het aantal jaren dat je gewerkt hebt. Heb je vijf jaar gewerkt? Dan ontvang je vijf maanden lang een uitkering. De eerste twee maanden is dat 75% van je inkomen. De overige drie maanden ontvang je 70% van je inkomen. Na deze vijf maanden vervalt de uitkering.

Een werkloosheidsverzekering is een aanvulling op je WW-uitkering. Met een werkloosheidsverzekering bovenop je WW-uitkering kun je je inkomsten tijdelijk op peil houden als je plots werkloos wordt. En je hypotheek blijven betalen. De verzekering keert dan in de periode waarin je recht hebt op een WW-uitkering een extra bedrag uit. Dit geld kun je bij je uitkering leggen, om het bedrag aan te vullen tot (een deel van) je eerdere salaris. Hoewel de uitkering vaak van korte duur is, geeft het je wel wat ademruimte om orde op zaken te stellen. Bijvoorbeeld om een andere baan te vinden.

Verschillende voorwaarden per verzekeraar

Net als bij andere verzekeringen, zijn de voorwaarden verschillende per verzekering. Lees dit eerst goed door, voordat je een verzekering afsluit!

  • Wat voor contract heb je op het moment dat je de verzekering afsluit? Je bent vaak niet verzekerd als een tijdelijk contract niet verlengd wordt. Heb je een vast contract en wordt je ontslagen? Dan kun je aanspraak maken op je werkloosheidsverzekering. 
  • Controleer hoelang de verzekering loopt en wat de maximale duur van de uitkering is. De uitkeringsduur is vaak kort en moet wel passen bij jouw situatie. 
  • Is er een wachttijd en zo ja, hoelang is die? Sommige verzekeringen keren pas uit na zes maanden nadat je de verzekering hebt afgesloten. Heb je dus niets aan als je na een maand werkloos raakt.
  • Een WW-verzekering kan alleen in combinatie met een arbeidsongeschiktheidsverzekering afgesloten worden.

Wel of geen ww-verzekering?

Vraag jezelf kritisch af: heb ik een WW-verzekering nodig? Al met al is het maar een tijdelijke aanvulling op je WW-uitkering en op de lange termijn lost het niets op. Daarbij hoeft kortdurende werkloosheid niet direct tot problemen te leiden en zelf een buffertje opbouwen kan je onderaan de streep meer opleveren. Als je helemaal geen spaargeld hebt, kun je voor deze verzekering kiezen. Hou dan wel rekening met de hoge premie.

Laat je adviseren doorkoen

Advies op maat? Laat je adviseren doorKoen en we duiken samen in jouw situatie. Door onze jarenlange ervaring kennen we onze weg binnen complexe instanties en verzekeringsmaatschappijen. Zo kunnen we je adviseren in de beste keuze voor de juiste verzekering die bij jou past. Zo ben je niet alleen verzekerd, maar heb je ook een verzekerd gevoel. Wel zo fijn, nietwaar? 

 

Google Beoordelingen
5.0
Gebaseerd op 28 beoordelingen
js_loader

Hoe het werkt

Wil je met doorKoen in zee? We spreken je graag 1 keer in het echt. Zodat we precies weten wat er nodig is, en wat de verwachtingen zijn. Daarna onderhoud je contact zoals jij wilt: via Whatsapp, telefoon, mail of persoonlijk.

Download: Dienstverleningsdocument

advies@doorkoen.nl
06 31 91 84 42

Meer weten over een WW-Verzekering?

Neem gerust contact met ons op via het onderstaande formulier.

6 + 11 =